Witamy po zdrowej stronie życia!
I <3 KETO dostarcza wszystkim smakoszom wysokiej jakości produkty, które są nie tylko pyszne, ale także zdrowe i pożywne. Jeśli, tak jak my, jesteś prawdziwym amatorem kuchni włoskiej, zapewne nie wyobrażasz sobie swojego jadłospisu bez talerza sycącego spaghetti. Ale jak pogodzić “low carb” z “alla carbonara”? Przybywamy z odpowiedzią na to pytanie!
Niskowęglowodanowy makaron: czy to w ogóle możliwe?
E perché no?
Jeśli miałbyś się zastanowić, dlatego tak przepadasz za soczystym spaghetti bolognese, na pierwszym miejscu zapewne wymieniłbyś pyszny, aromatyczny, doskonale doprawiony sos pomidorowy, wzbogacony hojną garścią parmezanu. Makaron, nawet ten najwyższej jakości, cenimy bardziej za konsystencję – jego właściwym zadaniem jest bycie nośnikiem smaku: to jest pożywnego, mięsnego lub warzywnego sosu. Z tego wynika, że możemy bez przeszkód zrezygnować z tradycyjnego wyrobu pszennego, w poszukiwaniu zdrowszych składników diety.
Spaghetti Low Carb 500 g
Makaron Spaghetti Low Carb. Oryginalny włoski produkt o obniżonej zawartości węglowodanów.
Dostępność: brak towaru
36,00 zł
Dlaczego warto wybierać spaghetti low carb?
Spaghetti niskowęglowodanowe to dobry sposób na urozmaicenie naszej kuchni, kiedy jesteśmy na diecie keto czy low carb. Wiele osób nie wyobraża sobie rezygnacji z ulubionych dań i przekąsek, które są nie tylko pyszne, ale także sycące i łatwe w przygotowaniu. Ograniczanie węglowodanów może się okazać szczególnie trudne dla osób, które bardzo lubią dania kuchni włoskiej i trudno jest im się pogodzić z całkowitym wyeliminowaniem pizzy i pasty ze swojej diety. Na początku swojej przygody z low carb warto więc wspomagać się niskowęglowodanowymi produktami, które jak najbardziej zbliżone są do dotychczas używanych składników żywieniowych, aby móc stopniowo przyzwyczajać się do nowego stylu życia.
Spaghetti low carb, które znajdziesz w naszym sklepie, jest nie tylko idealnym uzupełnieniem diety keto czy low carb. Polecany jest także dla osób na diecie redukcyjnej oraz dla alergików, jako że nie zawiera soi, która często powoduje rozmaite reakcje uczuleniowe. Każde opakowanie produktu zawiera standardową ilość nitek (500 g) w doskonałej cenie. Co więcej, makaron niskowęglowodanowy przygotowuje się niezwykle szybko i łatwo: wystarczy wrzucić go do posolonej, wrzącej wody na kilka minut, a następnie połączyć z ulubionym sosem.
Gotowy na kulinarną podróż w stronę Południa?
Z czym podawać makaron low carb?
Low carb makaron łudząco przypomina w smaku prawdziwe, mączne spaghetti. Oznacza to, że możemy przyrządzać go w identyczny sposób, w jaki zazwyczaj gotujemy naszą ulubioną, węglowodanową “pastę”. Najbardziej znane włoskie sosy do makaronu to oczywiście bolognese, carbonara, arrabbiata oraz puttanesca. Jedną z najbardziej klasycznych propozycji, która przypadnie do gustu wszystkim wegetarianom, jest pomodoro e basilico: sos na bazie dojrzałych pomidorów ze szczodrą porcją liści bazylii.
Chcesz zaskoczyć domowników i gości? Przygotuj niskowęglowodanowe spaghetti al tartufo – makaron z truflami, który wykwintnie się prezentuje i roztacza wspaniały aromat leśnych grzybów. Mniam!